tirsdag 22. februar 2011

s t o c k h o l m

Via: Askergren.

Jeg skal til Stockholm snart, og blir veldig glad om du vil dele dine svenske favoritter med meg! 
Hva skal jeg se og gjøre, hvor skal jeg shoppe og spise?? 

I'm going to Stockholm soon. 
If you have any tips for what to do, see, shop or eat I will be very happy if you share them with me!

11 kommentarer:

Synne sa...

Detter er kanskje kanskje stengt for vinteren, men til en annen gang :) Om det er fint vær:http://www.tradgarden.com/ utrolig kjekt utested, med kafe/restaurant/grill/scene/club/ lounge i det fri/ping-pong bord/cocktailbar.Med andre ord alt som er kjekt! Det som er det fineste er at hele området ligger under innfartsåren til Stockholm. Under en 6-feltsbro.


Shopping: I Götagatan er det en del kjekke butikker som monki, Weekday, Acne + + Ellers er det fint på Söder. Et område kalt SoFo (altså :: SoFo = söder om folkungagatan – åsögatan, bondegatan, södermannagatan osv) har mange bra kafeer og butikker – type butikker som har designerklær side om side med second hand-klær . finner dere rette området, er det bare å slå seg løs.

Mer shopping: Det er veldig lurt å holde seg unna drottninggatan nedover mot slottet, men oppover mot hötorget kan det være litt stæsj. en grei runde er fra t-centralen, opp mot hötorget, til høyre mot stureplan og så nedover mot kungsträdgården, men det er mest ‘standard’ butikker i det området

piknik i humlegården (og der er det lov å drikke alkohol), rusle tur i hagaparken hvis dere har lyst på en liten tur ut av byen, ta en tur opp til observatoriet (odenplan) hvis dere vil ha litt oversikt – og se stadsbiblioteket. vasastaden har en del fine områder, og en del slum, litt interessant område .

Tips fra en på Underskog:
Shopping: Söder har mye å by på, små butikker, bra stemning, secondhandklær og koselige kaféer. PUB (Hötorget) er også kult med masse trendy designklær, for den som har en overfull lommebok. Men verdt en kikk uansett! NK burde man også ta turen innom, det er et flott gammelt varehus. Gallerian (hamngatan) er mer trendy. Urban outfitters, biblioteksgatan. Beyond retro, Nitty Gritty, Papercut (masse bra blader og bøker), Söder. Twilfit (fins mange) er snart det eneste vi ikke har her i oslo, de har mye bra undertøy.

Gå ut: avslappet, ofte livemusikk. http://hornstullstrand.se/ ellers Sødra teatern, flott veranda! Eller Ljunggrens, her kan man også spise god asiatisk middag. I brunogallerian blir det utested i helgene. En liten bar på götgatan heter Indigo, den er fin. Eller Debaser, Fashing (for den som vil danse).

Søndag brunsj, hvis det er strålende sol: Rosendal Trädgård! Ligger på Djurgården, en fantastisk liten oase. I kafeen serveres det økologisk og biodynamisk mat. www.rosendalstradgard.se Et annet alternativ er Josefina på Djurgården. Er endel stekare som vanker der, men desto større kulturell opplevelse ;-) http://www.josefina.nu/

Utstilling: Annie Leibovitz på fotografiska! Utrolig fin utstilling og nytt museum. tom. 19 sept. http://fotografiska.eu/

Lunsj, mat i sentrum: Albert & Jacks Deli og bakeri, har et sted på Skeppsbron 24 og et ved Stureplan (Engelbrektsgatan 3). God og sund lunsjmat, fine bakevarer og hyggelige lokaler. www.albertjacks.com

Söder er superkoselig! Gatene rundt nytorget, der har de også en deli der man kan kjøpe mat, og god is har de på AH:s Glassbar på Skånegatan precis vid Nytorget. Gå også i gamla stan, der er det masse fine gater og gamle hus, man kan spise på la rouge (litt dyrt men veldig godt). Pontus på Brunnsgatan. Gondolen, flott utsikt. Ellers er http://www.modernamuseet.se nesten et must!

aos.se vet ellers det meste om hva som skjer.

God tur!

design elements sa...

wonderful black & white image!

Erik / LESPRIT NOUVEAU sa...

Förutom det synne sa om shopping och utgång, så gå från karlavägen ner på sibyllegatan mot östermalmstorg, och in i designaffärerna Jackson's, Asplund och Modernity, eller andra affärer där som intresserar dig, sedan korsa östermalmstorg och gå vidare till nybrogatan, in på svensk slöjd, nordiska galleriet och sen ner till gamla lampor på tvärgatan Almslövsgatan.

Vill du se arkitektur rekommenderas funkisområdet gärdet, runt tessinparken, norr om östermalm, eller asplund och lewerentz mästerverk skogskyrkogården i enskede.

Konstgallerier på Huddiksvallsgatan vid Vanadisplan, i vasastan, ej öppet måndag. (kom gärna in och säg hej på Galerie Nordenhake)

lunch kan du äta billigt på:
Ciao ciao, östermalmsgatan, bästa pizzan i staden.
Günthers korvar på karlbergsvägen, världens bästa korvstånd.
Steam, st eriksgatan, vasastan, asiatiskt, mycket fräscht.
La Neta på barnhusgatan, city, mexikanskt - fantastiskt.
La gazelle i hötorgshallen, schawarma/kebab.
Amida kolgrill på folkungagatan, södermalm (öppet sent)
Moderna muséet har också en hygglig restaurang.

Medel och dyrt men gott äter man på
Prinsen, mäster samuelsgatan, svenskt.
Riche, birger jarlsgatan. Har en bra bar som heter lilla baren, men undvik på veckoslutet.
PA&Co. riddargatan - ett av stans bästa.
Buconero, roslagsgatan, vasastan, italienskt.
Arirang, luntmakargatan, koreanskt.
Oberabaren -brevid café opera, svenskt.
Mathias Dahlgren på grand hotel, två stjärnor i michellin och priser därefter.
Gondolen, slussen, södermalm stockholms bästa utsikt, bra bar.
B.A.R. (Blasieholmens Akvarium och Restaurang) - seafood. Rekkomenderas.

Som du ser gillar jag mat. Glömm inte att reservera bord om du ska ut på kvällen. Och använd bara taxi stockholm 15 00 00 (tel. nr. 08 15 00 00), taxi kurir eller taxi 020 (gula). De andra är scammers.

Ha så kul!

malinsinterior sa...

Gled deg til Stockholm, nydelig by :) Var der nettopp med klassen, og jeg anbefaler værtfall godt med klær for det kan være ganske kaldt der også.

I området rundt Sergels Torg finner du det meste av kjedebutikker, men også mye design. Åhlens bør du dra innom, bare for å ha opplevd det.

Gamla stan er så klart et must! vasterlånggatan er hovedgaten, men jeg anbefaler å gå litt i de mindre stikkveiene. Du kommer til vasterlånggatan ved å følge drotninggatan nedover mot slottet.

Sødermalm er det Stockholms "trendy" område, fikk ikke sett hele øya, men av det jeg fikk sett, anbefaler jeg det, tror det kan være mye kult å finne der.

Håper du får en fin tur :)

Birgitte sa...

Min stockholmsfavoritt er http://www.lerouge.se/ i Gamla Stan. Utrolig god og ikke altfor dyr eller komplisert mat, super service og herlig dekadent lokale.

jellyfishheart sa...

Here is my GoogleMaps for Stockholm - enjoy!

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=207631563840009925971.00047910b93eb32a40f7c&z=12

Sister Golden Air sa...

Jeg støtter opp om Le Rouge! Lenge siden jeg har spist så god mat!

Ellers har Sandra en veldig bra Stockholmsguide her:

http://rodeo.net/niotillfem/2009/04/sandras-stockholmstips/

Hun er fra Stockholm har en veldig fin blogg hvor det ser ut som hun har funnet alle de fineste stedene:)

http://sistergoldenair.blogspot.com/

Nanna sa...

Spise: Harry B James som ligger på gatan till vänster om NK om du står framför. Eller Texas Steakhouse! Mina favoriter!
Shopping: Turquoise!

Lenemor sa...

Hei!
Stockholm er heilt herlig!
Eg var der på sommaren og syns gamla stan, var heilt fantastisk med uteservering og fine gater. men Emmeline har jo laga ein eigen Stockholm-guide.. Du kan jo sjå på den.
Leneklem

The House That Lars Built sa...

wow! you've gotten some great tips! I love Svenkst Tenn. such a great trip. I wish I knew where my design tour map went...

Therese sa...

I kategorien Kunst...! Dette skal jeg på kunstfronten i Stockholm til helgen. Magasin 3, fantastiske Magasin 3, hit må du gå. Gardar Eide Einarsson på Bonniers Kunsthall. Eva Löfdal på Moderna Museet. og JO Mallander på INDEX. Kanskje også Bjarne Melgaards utstilling på Lars Bohman galleri om jeg får tid.