tirsdag 17. november 2009

a l c a t r a z
Foto: privatBildene er tatt på det verdenskjente fengselet Alcatraz, som vi besøkte da vi var i San Francisco i fjor. Det var et utrolig fascinerende sted. Både på grunn av historien knyttet til den lille øya rett utenfor byen, men også på grunn av tilstanden fengselet og omgivelsene var i. Forlatte bygninger som i stor grad bare har fått forfalle, med alle konsekvenser det har. Det var en spesiell stemning der som ikke er så lett å beskrive.

Jeg liker å ta bilder av ulike overflater og teksturer. Dette stedet var et eldorado for den slags fotografering. Bildene kunne dog vært bedre, en liten ISO-glipp gjør at de ikke er helt perfekte. Jeg deler dem uansett.

For meg som jobber med formidling var dette stedet forbilledlig. Et utrolig godt opplegg ledet oss gjennom hele fengselet, med historier fortalt av tidligere vakter og innsatte på øret. Har du noen gang muligheten, besøk Alcatraz!

2 kommentarer:

Kaspara sa...

Hei Christin!
Tusen takk for både kommentaren og rettelsen på navnet Kullberg. Søsteren min hadde nok skrevet en tanke slurvete på lappen hun klorte ned til meg med navn og pris.
Så utrolig spennende bilder fra Alcatraz!!!! Skulle gjerne vandret rundt der og tittet. da jeg var tolv år kjøpte jeg på egenhånd en collagegenser som det sto Alcatraz og fangenummer på brystet. Jeg var den gang ikke sikker på hva dette var, men fikk høre det av faren min da jeg kom hjem med den nyinnkjøpte genseren.
Så moro at norsk design er i vinden i Danmark!
Ha en god natt!
Hilsen Kaspara

*SNYdesign sa...

Åh, disse bildene var fantastiske! San Francisco er på besøkslista mi, har jhørt det er en vakker by med mange kontraster. Fikk dere se cellene på Alcatraz?