torsdag 12. november 2009

k r a k k

Foto: privat

Kom over disse fantastiske krakkene i en nedlagt restaurant på Elverum i dag. Jeg har vært på ekskursjon til innlandet på jakt etter norsk etterkrigsarkitektur. Denne jakten førte oss blant annet til Are Vesterlids påbygg til Glomdalsmuseet.  En flott sommer-restaurant med dansehall, prosjektert i 1958, og ferdigstilt i 1960. 

Krakkene ble tegnet av arkitekten spesielt til dette bygget, og ble produsert i samarbeid med lokale håndverkere. Som dere ser står de stablet i høyden i dag, og ingen slitne danseføtter hviler bena sine på dem lenger. Restauranten har nemlig vært stengt siden 1980. Den benyttes i dag som oppbevaringsplass for alt skrot museet ikke aner hvor de skal gjøre av. Et utrolig trist syn.

5 kommentarer:

Theme T sa...

Hei! Så bra at du la igjen en kommentar på bloggen for da fant jeg jo din! En blogg som passer min smak perfekt! Jeg legger til som link jeg. Ha en fortsatt fin kveld/natt!

Ingunn sa...

Kul blogg du har! Turkis soverom hørtes sprekt ut. Har du bilder på bloggen din kanskje. Tar meg en runde og ser på alt nå :)

Ønsker deg en riktig god helg.

Ingunn

Linda sa...

Nydelige bilder. Og Dymo, ja, lett å ta av!

Huset på Planen sa...

Flotte krakker, synd de ikke er i bruk lenger.

*SNYdesign sa...

Oj, de var jo vanvittig vakre! Skulle gjerne hatt et par stykker!