mandag 23. november 2009

h o l g a


Foto: Urban Outfitters

Ja takk!! Holga-kamera designet av Superheadz

De første Holga-kameraene ble laget i Hong Kong i 1982. Det var opprinnelig tenkt å være et rimelig masseprodusert kamera for den kinesiske arbeiderklassen. Den lave tekniske kvaliteten gir gjerne dårlig fokus, lyslekkasjer og andre forstyrrelser. Alle disse problemene har ironisk nok vært med på å gi kameraet den statusen det har i dag. Mange fotografer setter pris på det litt ruskete resultatet, og kameraet har blitt et kult-fenomen.

Katte-kameraet kan kjøpes i Urban Outfitters britiske nettbutikk. USA-utgaven, som er den med best utvalg, shipper dessverre ikke til Norge.

3 kommentarer:

Hilde Heimdal sa...

Hehe tøft kamera :)

Ludo Land sa...

åh ja de er kule. gir utrolig kule bilder, jeg sikkla lenge på noen nyproduserte diana kameraer på urban outfitters. litt samme greia som med holga. at de er kjent for kul dårlig kvalitet. men det var jo så nederlag at de ikke sendte til Norge Har kjøpt et brukt på ebay, har akkuratt brukt opp filmen så skal levere den i morgen, er spent på om det i det hele tatt funker. seff kan du vente med utfordrings bildene til etter bildet er tatt. tror ingen skal si noe på det. smil. ha en deilig kveld.

My Scandinavian Retreat sa...

Fine ting og kul blogg du har også, ser jeg har postet den samme leiligheten som deg - etter deg! Jeg er ikke akkurat først ute med det siste ;-)