fredag 16. oktober 2009

e a m e s
Foto: Peter Stackpole

Flere LIFE-fotografier fra begynnelsen av femti-tallet! Det er virkelig fantastisk at hele arkivet nå er tilgjengelig på nett.

Eames House ble oppført i 1949 av Charles og Ray Eames, som en del av Case Study House-prosjektet i Pacific Palisades utenfor Los Angeles. Initiativtager var redaktøren i magasinet Arts and Architecture John Entenza, og tanken bak det hele var å vise at man kunne skape moderne hjem med enkle og billige virkemidler. I tillegg til Eames deltok arkitekter som Eero Saarinen, Pierre Koenig og Richard Neutra. Det ble totalt bygget 25 hjem i perioden prosjektet pågikk, fra slutten av førti-tallet til midten av seksti-tallet.

For at folk flest også skulle ha mulighet til å sette opp et slik hus, er det satt sammen av materialer man kunne finne i en hver byggevareforretning. Bygningen bæres av et stålskjelett. Fasaden består av glass og reklangulære felter bemalt i sort, hvitt, rødt, blått og gult. Interiøret er varmt og eklektisk, preget av parets egen design og gjenstander de har hentet med seg hjem fra reiser til blant annet Sør-Amerika.

1 kommentar:

Huset på Planen sa...

Fint innlegg. Takk for kommentar hos meg - jeg er også begeistret for Eames, faktisk mer og mer, selvom jeg ennå er mer dansk av meg. De har absolutt spennende ting.