lørdag 31. oktober 2009

s m y k k e








Foto: Liesbet Bussche

Dette er Liesbet Bussche sitt avgangsarbeid fra gullsmedlinjen ved Gerrit Rietfeldt akademiet i Amsterdam.
Jeg digger hvordan leker med ideen om hva et smykke skal være, og at hun tar prosjektet sitt med seg ut i byens gater! Å bytte ut noen av Oslos kjedelige veisperringer med Bussches øredobber er slettes ingen dum ide.

Via Hello Tiger. En av mine favorittblogger om dagen. Anbefales!

k n a p p









Foto: hvert bilde er lenket til funnstedet

fredag 30. oktober 2009

d e t a l j e r






Foto: The Selby

onsdag 28. oktober 2009

b o k h y l l e





Dette er bilder fra interiøret i en bokhandel, litt usikker på hvor. Jeg begynte på dette innlegget for en stund tilbake, og har glemt kilden.
Bokhyllene er uansett så fine at, jeg vil dele dem med dere. Så er det jo bare å rope ut om du vet hvor de befinner seg, og hvem som har tatt bildene!

tirsdag 27. oktober 2009

b i c y c l e t t e


På en tirsdag som denne er det på sin plass med en fransk sjarmør.

Yves Mortand (1921-1991) var sanger, danser og skuespiller. Han ble oppdaget av Edith Piaf, og gjorde etterhvert stor suksess med sine ballader, hvor temaet ofte var hentet fra Paris gater.

Opptaket av "Bicyclette" som ligger under her er fra 1981. Klippet er filmet på Olympia. Det eldste musikklokalet i Paris, stiftet på slutten av 1800-tallet av samme mann som stod bak Moulin Rouge. Mye historie i veggene der med andre ord.


k i t c h

Foto: Living etc, via Style-Files

mandag 26. oktober 2009

f e r a l i s






Foto: Sweet Juniper

Vakre fotografier av triste omgivelser. Bildene er tatt i Detroit hvor stadig flere bygninger overlates til seg selv på grunn av eierens økonomiske problemer. Uten omsorg og vedlikehold tar naturen over. Man kan kanskje si at naturen tar tomten tilbake.

Et treffende sitat fra
Sweet Juniper som har tatt bildene: "these houses are reverting to a wild state, as from domestication, a word derived itself from domesticus (the Latin for belonging to the domus, or house). Now these houses are feralis. They belong only to the dead. "

søndag 25. oktober 2009

p o e t e n




Foto: onecollection.com

Jeg er ganske sikker på at Finn Juhl er min favoritt blant danske designere. I hvertfall i dag. Så er det kanskje Wegner, eller Jacobsen, eller Panton, eller Mogensen i morgen..

Juhl tegnet sofaen "Poeten" til sin egen bolig i 1941, inspirert av samtidens frie kunst, som Henry Moores organiske skulpturer. Ved å dyrke de myke formene, brøt Juhl i sin tid med den sterke danske møbeltradisjonen og arven etter Klint.

Kaare Klint formet sine første møbler på begynnelsen av 1900-tallet. For han stod gjenstandens funksjon i sentrum, og formalt var møbler i klassiske stiler som empire forbildet. Klint var med på å starte kunsthøyskolen i København i 1924, og fikk av den grunn mye å si for designerne i generasjonene som fulgte.

En ting gjør allikevel at Juhl er sterkt forankret i den danske møbeltradisjonen, og det er fokuset på det gode håndverket! De fleste av Juhls møbler ble utført i nært samarbeid med møbelsnekkeren Niels Vodder.

f a r g e r






Jeg elsker eklektiske interiører som dette! Stuen, med de fargerike vimplene som strekker seg gjennom rommet, er så fin. Hele leiligheten er en blanding av gammelt og nytt, og sporene etter eierne er tydelige. Enkle grafiske mønstrene, bestående av sirkler og trekanter, går igjen i nesten alle rom. Deilig og avslappet stemning, jeg vil også ha det sånn!

Hjemmet er fotografert av Dos Family, og eies av dama bak Ungt Blod. En blogg dere burde besøke!

lørdag 24. oktober 2009

s o v e r o m m e t



Foto: privat

e t e r n i t

Foto: privat

Endelig har jeg lært meg hvordan man publiserer større bilder i blogspot. Ganske enkelt i grunn, jeg måtte bare opprette en Flickr-profil for å få det til.

Velger å feire med noen eternit-plater! Jeg liker å ta bilder av detaljer og overflater når jeg er ute i verden med fotoapparat, og dette bildet er et resultat av det. Fotografiet er tatt på Myre i Vesterålen, hvor moren min kommer fra.
Et ganske falleferdig hus i grunn, men platene holder stand. Så var de jo laget for å vare for evig, navnet kommer av et engelske ordet eternity.

Disse platene ble brukt på mang et etterkrigshus her i Norge, før man kom frem til at asbesten som platene innholder er svært helsefarlig. Eternittplatene ble forbudt på slutten og 70-tallet, og skal i dag behandles som spesialavfall.

onsdag 21. oktober 2009

w o o d s




Denne tapeten fra Cole & Son har vært overalt lenge, men jeg blir ikke lei. Den er så vakker!