tirsdag 26. mai 2009

s u k s e s s

Foto: Muuto, Porsgrund, Örsjö

Det er ti år siden det norske designkontoret Norway Says startet opp. Ni år siden de første gang stilte ut på Salone Satellite i Milano. Og derfra kan man vel si at det bare har gått en vei, som en heliumsballong sluppet fra en barnehånd på 17.mai!

All grunn til å feire altså, og det skjer med utstillingen Norway Says 10 på Kunstindustrimuseet her i Oslo. Utstillingen er todelt, et rom med gjenstander satt i produksjon, og et rom med prototyper. Kontoret har selv tegnet utstillingspodiene, som er laget i finér. Kuber som vil være enkle å frakte når gjenstandene etterhvert skal ut på turné. Følelsen av å være i et museum er ikke veldig sterk. Det finnes for eksempel ikke tekster til produktene, man kunne kanskje like gjerne ha vært i et showroom. Det er ikke nødvendigvis et dårlig trekk.

Ellers var det første som slo meg da jeg kom inn i rommet var fargene. Fantastiske vårfarger i dus lilla, mintgrønt og gult. Har forsøkt å finne bilder av de kjente møblene i ny fargeprakt, men internett spilte ikke helt på lag. Så da ble det hvit som gjennomgangsfarge i billedserien over.


Det beste er altså om du kommer deg til museet og ser utstillingen selv. Have fun!

1 kommentar:

Mads HP sa...

... også var det plutselig blitt til en ha det-utstilling. =/