søndag 31. januar 2010

v o i v o i


Midt oppe i Rybak og alle andre Grand Prix-bidrag er det på tide med litt "Voi Voi". 
Jeg digger denne sangen, hehe.. Særlig denne utgaven hvor Nora Brockstedt synger med Deep River Boys. Amerikanere som synger på norsk er ganske søte i grunn.

"Voi Voi" with Nora Brockstedt. The Norwegian Eurovision Song Contest contribution back in 1960. I love this version where she sings with the American trio Deep River Boys.

w i n d s o r


Foto: Pur Norsk/Tonning

Her har vi en norsk klassiker! Stolen Ola Windsor er tegnet av Alf Sture i 1975 for Tonning Møbelfabrikk i Stryn, som nå har satt den i produksjon i flere friske farger. Det hadde vært kult med en rosa, men når den koster 7119 kr. er nok sannsynligheten for at jeg hadde valgt hvit stor.

Alf Sture fikk sin utdannelse i årene før krigen hos Hiorth og Østlyngen, og av en ledende skikkelse blant de norske møbeltegnerne frem til han sluttet å arbeide i 1995. Sture var opptatt av gode materialer og at gjenstandene skulle ha en god funksjonalitet. Han kastet seg sjelden på det som ble sett på som moteriktig, men laget klassiske gjenstander med røtter i norsk møbeltradisjon. Dette er møbler i god kvalitet, som vil vare livet ut om du først investerer i dem.

The chair Ola Windsor is a Norwegian classic designed by Alf Sture i 1975. 
The small furniture company Tonning has now launched the chair in bright new colours. I love it in pink, but would probably buy the white one. A safer, and maybe more boring, choice. 

lørdag 30. januar 2010

s k y

Foto: Shakshuka

Jeg skulle gjerne hatt en sky hengede over sengen. Denne hadde passet fint til våre turkise vegger. Fra den nyoppdagede nettbutikken Shakshuka.

If a happy raincloud is possible I think this is the one!! I want it for my bedroom.

w i l d

P1010746

P1010745
Foto: privat

Jeg fant et fantastisk nytt stoff da jeg var på IKEA i går! 

Serien Charlotta er utviklet av den svenske mangategneren Åsa Ekström. Temaet for de fire ulike mønstrene er Japans møte med Skandinavia. Min favoritt, som også ble med meg hjem, ser dere over her. Charlotta Wild er dekorert med dyr man kan finne i den skandinaviske naturen, fine origamielger og reinsdyr. 

Om du vil lese mer om serien, gå til Ikeafans.

Wonderful new fabrics, designed by the swedish manga-artist Åsa Ekström for IKEA.

s y v

Foto: privat

Jeg har fått en kreativ blogger award, og blitt utfordret av Astrid til å dele syv ting om meg selv. Alle kunne handlet om hvor glad jeg er i sjokolade, men jeg har valgt å begrense meg til et sjokoladepunkt, det er til gjengjeld et viktig et. På tross av hva ekspertene mener..

1 - Jeg syns at sjokolade er best rett fra kjøleskapet.
2 - Jeg ler mye. I blant litt for mye.
3 - Jeg har et nytt par hvite tøysko i skapet, som skal tas i bruk så snart snøen er borte her i Oslo.
4 - Jeg synger i kor.
5 - Jeg er over gjennomsnittet glad i å kjøre trikk, og glemmer i blant å gå av på riktig sted fordi jeg har det så hyggelig i trikkesetet mitt med ipod og avis.
6 - Jeg får aldri nok av nystekte vafler.
7 - Jeg har studert et semester ved Det Norske Instituttet i Roma, og elsket det!

Jeg sender hyllesten og utfordringen videre til Camilla med den alltid vakre bloggen Ludoland.

torsdag 28. januar 2010

b a s i c


Foto: StokkeAustad. Via: Yatzer.


Fine bilder av StokkeAustad og Frost Produkts nye serie Basic, som består av ulike redskaper og gjenstander til kjøkkenet. Karaflene med treproppen og gryteunderlaget med vifteform er mine favoritter.

A beautiful new series for the kitchen called Basic,
created by the two Norwegian designoffices StokkeAustad and Frost Produkt.

d u e


Foto: RocketStGeorge

Denne lampen er fantastisk! Pigeon Light er tegnet av den britiske designeren Ed Carpenter. Jeg skulle veldig gjerne hatt en sånn.. Kanskje den kommer flyvende en dag.


Loving the Pigeon Light made by Ed Carpenter!

b u t t e r f l y





Foto: lenker i bildene + inspirasjonsmappe

 
Butterflystolen ble tegnet av argentineren Jorge Ferrari-Hardoy i 1938, og har vært i produksjon siden, blant annet av Knoll.
Konstruksjonen bygger på en tripolina-stol, en sammenleggbar stol hvor poenget var at det skulle være enkelt å bære den med seg rundt omkring. Stolen er lett, og består av et enkelt stålskjelett, hvor trekket henger fra de fire høyeste punkt. Opprinnelig ble den produsert med et cognacfarget skinntrekk, i dag er det bare fantasien som setter stopper for hva den trekkes med.

Butterfly-chair, or Hardoy-chair, drawn by Jorge Ferrari-Hardoy. Based on the Tripolina-chair, it has a simple enamled steel-frame, which can be covered with almost anything. Beautiful in tanned leather!

onsdag 27. januar 2010

j e a n



Skal jeg klippe meg så kort som dette? Det er det store spørsmålet..
Se "Á bout de souffle" med Jean Seberg mens jeg tenker. Den fineste traileren noen sinne forøvrig!

Thinking about cutting my hair short. While I continue to do so, watch "Á bout de souffle"!


tirsdag 26. januar 2010

s o l






Foto: lenke i hvert bilde

Selvom jeg liker hvit snø og skigåing, 
har jeg begynt å lengte etter sol, varme og småsko på bar asfalt.

Dreaming of sun and warm weather.

å r r i n g e r




Amerikanske Gennine Zlatkis lager de vakreste akvareller, og selger dem videre på Etsy. Er du glad i fugler er dette stedet for deg. Min favoritt er stabelen med tømmerstokker som du ser over her. $25 er jo ingenting for noe fint å ha på veggen!

Beautiful watercolours by Gennine Zlatkis. Visit her Etsy-shop!

mandag 25. januar 2010

i k e a




Foto: IKEA

Noen IKEA-favoritter i sort og hvitt. 
Lurer på om noen av dem blir med meg hjem på fredag?

c h o c o l a t e


Foto: Todd Selby

Jeg har skrevet om Mast Brothers nydelige sjokoladeemballasje tidligere. Nå har Todd Selby besøkt fabrikken deres i Brooklyn, og det ser jo helt fantastisk ut. Tenk deg hvor godt det lukter der..

Flere bilder her.

Todd Selby has visited Mast Brothers Chocolate Factory in Brooklyn, New York. 
Looking good. Just imagine the smell!