mandag 31. august 2009

a p e

Foto: Rosendahl

torsdag 27. august 2009

w o r k l a m p



Foto: Design House Stockholm / Form us with love

Tidligere i år lanserte Design House Stockholm denne lampen tegnet av det svenske designkontoret Form us with love.
Jeg liker den så godt! En enkel, ren og praktisk form. Det er en oppgradert utgave av den klassiske arbeidslampen, og lages i en forkrommet eller forgylt utgave. "Worklamp" kan benyttes både som takpendel eller liggende på en flate. Skulle gjerne hatt en slik på settebordet ved siden av sofaen!

En annen ting som er verdt å nevne er Form us with love sitt Mansize-Mekano konsept. Møbler som lages på samme måte som Mekano-lekene jeg husker fra jeg var liten, ved hjelp av gjennomhullede planker, skruer og bolter. Sjekk det ut her!

onsdag 19. august 2009

s c h u l m a n





Foto: Julius Schulman

I midten av juli døde den amerikanske fotografen Julius Schulman. Han har en lang karriere som arkitekturfotograf bak seg, og knyttes spesielt til den modernistiske arkitekturen skapt på USAs vestkyst i etterkrigstiden.
Han fotograferte bygg tegnet av Charles Eames, Pierre Koenig, Frank Lloyd Wright og hadde et spesielt nært forhold til Richard Neutra.

Taschen har utgitt et stort verk i tre bind som inneholder et utvalg av Schulmans 260.000 vakre fotografier. Noe å ønske seg til jul med andre ord. Kjøp den her!

b l å t t

lørdag 15. august 2009

s t i f t


Foto: Peter Root

Peter Root, britisk kunstner med kult verk fra 2006 laget av stifter. Blir utålmodig bare ved å tenke på hvor lang tid dette må ha tatt å lage. Sjekk nettsiden for flere lignende prosjekter.

"Low-Rise is a precarious assemblage of thousands of free-standing stacks of staples densely tessellated to create a city-like mosaic. Like a city, the staples are subject to the elements, on a micro scale. The slightest breath or vibration and the domino effect kicks in."

w a n t e d # 2

Foto: NY TImes / Jeffrey Campell

fredag 14. august 2009

c a r a m e l l o




Foto: privat

Jeg må si jeg så det komme, men jeg håpte i det lengste at det ikke ville skje.

Nidar Bergene har nå, eller mer riktig for noen måneder siden, endret emballasjen og formen på min favorittsjokolade Caramello. Fra den stramme og enkle designen som både papiret og sjokoladen har hatt siden den ble lansert i 1958, til rundere former og ny lufttett innpakning. Jeg likte at den lå der i hylla og så ut som den var glemt av fabrikken, og levde livet i gammel drakt.

Det er sikkert bare jeg som innbiller meg ting, men jeg syns den smakte bedre før.

torsdag 13. august 2009

b o n


Jeg tilbringer dagene på Øya festvalen for tiden, og har i år gjort betraktelig mindre research enn jeg pleier. Det fine med det er jo at man lett kan bli positivt overrasket når det dukker opp noe nytt og flott!
I går, mens solen fortsatt skinte, spilte Bon Iver på Enga. Den amerikanske Justin Vernon, som er avbildet over her, er mannen bak prosjektet. Behagelig og fin musikk, som i blant minner om Thomas Dybdahl.
En av mine favoritter var "Flume", som du får under her. Kos deg!



f i n t





Foto: Design*Sponge

Jeg leser Designsponge daglig, og det er sneak peak-postene hvor vi får en smugtitt inn i noens hjem jeg liker aller best. En av favorittene mine den siste tiden er hjemmet til den svenske stylisten og fotografen Elisabeth Dunker.
Jeg liker hvordan hun kombinerer nye og gamle ting på en enkel og ryddig måte. Ellers er jo Woods tapeten fra Cole and Son på det nederste bildet en evig favoritt.

Se flere bilder her!

fredag 7. august 2009

b a l l o n g





Fine ballongbilder funnet rundt omkring de siste månedene, på Fffound blant annet.
Min nylige fascinasjon for ballonger begynte egentlig med reklamen Sofia Coppola har laget for parfymen Miss Dior, så vakker! Gå til min venn YouTube for å se den!
Sangen er forøvrig også tøff! "Ma Je Joue" med Brigitte Bardot.

onsdag 5. august 2009

søndag 2. august 2009

å r s t i d e r

Foto: Baily Doesnt Bark

Hei igjen! Tilbake etter to fine og regnfulle ferieuker.

August er på plass og jeg feirer inngangen i årets siste sommermåned med å vise dere disse asjettene laget av Baily Doesnt Bark. Er i grunn ikke så glad i firkantede asjetter, men når motivet er så fint som her kan jeg gjøre et unntak. Hun har laget eggeglass, kopper og puter med de samme illustrasjonene.


Sjekk Etsy-butikken her!