lørdag 18. juli 2009

j ø l s t e r


Endelig ferie! Fri fra oppgave og oppussing. Jeg skal på Vestlandsturne, og gleder meg til fjord, fjell, iskaldt vann i bekken, treige geiter midt i veien, familie, Balestrand, kanelbolle på Bryggen og milkshake i Skostredet. Og Stavanger. Og bilferie med aircondition, tenk det.. Luksus.

Plutselig tilbake.

tirsdag 14. juli 2009

i k e a





Foto: Liljevalchs Konsthall

Liljevalchs Konsthall i Stockholm bruker sommeren til å spre historien om varehuset vi alle kjenner - IKEA.
Utstillingen viser fremveksten av det moderne samfunnet og hjemmet slik vi kjenner det i dag, parallelt med et tilbakeblikk i IKEA historie og dets rikholdige varebeholdning. At IKEA er en del av folk flest sine liv er det vel ikke noe tvil om, med 296 butikker i 36 land. Liljevalch frister med stor gjenkjennelsesfaktor!

Skulle gjerne sett denne utstillingen, men jeg kan ikke skjønne hvordan jeg skal få det til. Hurtigtur med tog kanskje?

Uansett.. bildematerialet som ligger på nettsiden er jo fantastisk. Jeg elsker 60-talls IKEA!

w a n t e d

Foto: Am-Lul

onsdag 8. juli 2009

s w e e t



Foto: V&A Shop

Se så søte!! Det er den japanske designeren Tadaaki Wakamatsu som står bak smykkekolleksjonen Q-Pot. Han tegner smykker i plast som ligner små søtsaker, makroner eller iskuler som på bildene over.
Jeg har ikke sett dem til salgs her i Norge, men de kan for eksempel bestilles i nettbutikken til
Victoria & Albert Museum i London. Et fint museum, og en fin butikk, som absolutt anbefales!

mandag 6. juli 2009

t i n g u e r l y



Foto: Dean Loomis / LIFE

Det grå været gir anledning til aktiviteter som kan ha vært bortprioritert de siste ukene. Jeg anbefaler Henie Onstad Kunstsenter i Bærum, og utstillingen "The future as we remember it".
Her vises et utvalg av den sveitiske kunstneren Jean Tinguerly sin verk. Det er utrolig hva de har klart å låne inn fra Tinguerly-museet i Basel. Mange av gjenstandene er enorme, og det er ikke gitt at de blir lånt ut til alle som spør.

Tinguerly laget hovedsaklig kinetisk kunst, altså kunst i bevegelse. Maskiner av varierende størrelse som drives av små eller store motorer. Over ser dere bilder publisert i LIFE Magazine på slutten av 50-tallet, som viser Tinguerlys tegnemaskiner og resultatet de produserte. En av disse maskinene er også utstilt på Henie Onstad frem til august.

Under ser dere en liten film som viser en fontene skapt av samme mann, ganske fascinerende i grunn.


søndag 5. juli 2009

t a p e



Foto: Happytape

Ingen anelse om hva jeg skal bruke disse til, men se så fine farger!! Noe annet en den kjedelige hvite maskeringstapen jeg bruker når for tiden. Et relativt stort oppussingsprosjekt er grunnen til at jeg har vært litt fraværende her inne. Begynner å se en ende på det hele nå, og godt er det.

Uansett, japansk tape kan kjøpes her.