tirsdag 26. mai 2009

o p t i m i s m e

s u k s e s s





Foto: Muuto, Porsgrund, Örsjö

Det er ti år siden det norske designkontoret Norway Says startet opp. Ni år siden de første gang stilte ut på Salone Satellite i Milano. Og derfra kan man vel si at det bare har gått en vei, som en heliumsballong sluppet fra en barnehånd på 17.mai!

All grunn til å feire altså, og det skjer med utstillingen Norway Says 10 på Kunstindustrimuseet her i Oslo. Utstillingen er todelt, et rom med gjenstander satt i produksjon, og et rom med prototyper. Kontoret har selv tegnet utstillingspodiene, som er laget i finér. Kuber som vil være enkle å frakte når gjenstandene etterhvert skal ut på turné. Følelsen av å være i et museum er ikke veldig sterk. Det finnes for eksempel ikke tekster til produktene, man kunne kanskje like gjerne ha vært i et showroom. Det er ikke nødvendigvis et dårlig trekk.

Ellers var det første som slo meg da jeg kom inn i rommet var fargene. Fantastiske vårfarger i dus lilla, mintgrønt og gult. Har forsøkt å finne bilder av de kjente møblene i ny fargeprakt, men internett spilte ikke helt på lag. Så da ble det hvit som gjennomgangsfarge i billedserien over.


Det beste er altså om du kommer deg til museet og ser utstillingen selv. Have fun!

torsdag 21. mai 2009

i c e i c e b a b y




Foto: Sweet Paul / Alexandra Grablewski

Vakre iskrembilder fra en reportasje laget av Paul Løwe. Gjør jo at man vurderer å hente ismaskinen ned fra loftet! Når den nye leiligheten er klar skal den definitivt taes i bruk igjen.

I mellomtiden får jeg klare meg med Ben & Jerrys. Ingen dårlig deal det heller selvfølgelig.

mandag 18. mai 2009

c a s t l e




Foto: Castle

Håndsydde små kunstverk av australske Rachel Castle. Minner meg i grunn litt om ting man laget i tekstil-timene på barneskolen. Litt bedre klippet, og litt større sannsynlighet for at disse filtstykkene forblir festet til bakstykket kanskje..
Hun lager også sengetøy, sengetepper og trykk.

mandag 11. mai 2009

b l u r




Foto: Big-Game

Nye produkter skapt av designkollektivet Big-Game. Serien heter Blur, og i tillegg til kubene og speilet ovenfor består den også av glassvaser og lamper.

Jeg liker godt de enkle geometriske formene, og hvordan de eksperimenterer med behandlingen av overflatene. Med den riktige bakgrunnen ser det nesten ut som om kubene løser seg opp i tynne luften.

søndag 10. mai 2009

m i e s - i s



Foto: Coolhaus og Dwell.com

tirsdag 5. mai 2009

5 p o i n t z





Foto: privat

Fargerike bilder fra 5 pointz i New York! Et gammelt fabrikkområde er omgjort til et mekka for grafittikunstnere fra hele verden. Man må søke om plass på de mange veggene, som hele tiden er i endring. Det var veldig interessant å se hvor stor forandringen hadde vært fra januar 2006 til september 2008! Området har altså en egen kurator, som arbeider for å skape et grafittimuseum på stedet.
5 pointz ligger utenfor Manhattan, i Chelsea, like i nærheten av MoMAs samtidsfilial PS1, som også er verdt et besøk om man befinner seg på de trakter.