mandag 27. april 2009

o r i g a m i



Foto: Stine Walderhaug

Stine Walderhaug lager disse fantastiske miniatyrskulpturene i porselen. Jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår hvordan det er mulig. Walderhaug har selv utviklet teknikken hvor hun bretter 1 mm. tykke porselensark. Motivene er trykket på arket ved bruk av silketrykk.

Jeg liker den øverste best, "Alt går så lenge det ikke er politisk". Tror det har med å gjøre at teksten gjør at det minner enda mer om vanlig papir, og at overraskelsen derfor blir desto større når man ser at faktisk er skjør porselen som er benyttet. Fascinerende..

onsdag 22. april 2009

m a l l o m a r s

Foto: Mitchell Feinberg

torsdag 16. april 2009

t u l i p a n



Foto: Daily Mail

Selvom det har regnet litt i dag, kan det slåes fast at våren endelig er på plass. Hurra!
Jeg feirer med disse fotografiene av nederlandske tulipan-åkre. Ganske spesielt, og litt mer spennende enn hvete og havre om jeg får si det.

Det dyrkes tre milliarder tulipaner i Nederland på et år, på det øverste bildet ser dere 60 millioner blomstrende tulipaner. Utrolig.

tirsdag 14. april 2009

d u k k e h u s



Foto: Heather Benning

Et forfallent hus midt ute på en åker i Saskatchewan er omgjort til et life-size dukkehus av den canadiske kunstneren Heather Benning. Liker godt at det ser ut som et helt vanlig hus forfra, men at man kan titte inn når man runder hushjørnet. Benning har fyllt huset med møbler fra tiden huset stod ferdig en gang på 60-tallet. Baksiden av huset er dekket av store plexiglassplater. Så selvom de pastellfargede rommene ser ganske så fristende ut, er det umulig å ta steget inn i huset.

"I wanted to show the passage of time … I was able to show what it looked like before it was left, but then what it looks like now, you know, 35 years later."

mandag 13. april 2009

y o y o





Foto: Yoyo Ceramics

Se så fine bokser! Tidligere har jeg bare sett smørkoppen, men det eksisterer altså en hel serie, men det passende navnet "Is that plastic"?
Det er faktisk den norske jenta Helen Johannessen, en London-basert designer, som står bak disse porselenstingene og merket Yoyo Ceramics. Vet ikke om man kan kjøpe boksene hennes her. Mitt beste tips for øyeblikket er Hay sin nettbutikk.

søndag 12. april 2009

m a r s i p a n


Foto: tara-happy in pink

Min definitive favoritt for tiden er Marsipaneggene fra Anthon Berg. Fine å se på, og så utrolig gode! Spis et egg og nyt de siste påskedagene!