mandag 29. september 2008

k i m

Foto: STANDARD (OSLO)

Kim Hiortøys nye utstilling "FEAR FOLLOWED BY BOREDOM FOLLOWED BY FEAR FOLLOWED BY BOREDOM FOLLOWED BY FEAR FOLLOWED BY BOREDOM FOLLOWED BY SLEEP" åpner på STANDARD (OSLO) torsdag 2.oktober, med påning fra 19.00 -21.00.
Over ser dere "Untitled", som er et av de utstilte verkene. Jeg gleder meg!

søndag 28. september 2008

r o l l s r o y c e

Foto: Marc Jacobs

Trenger ethvert møblert hjem en Rolls Royce? Sannsynligvis ikke. Men jeg tror livet kunne ha blitt bedre med denne vesken på armen, så fin så fin..

r o s e t t

Foto: Maison Martin Margiela

En virkelig fantastisk ring, tegnet av den belgiske designeren Martin Margiela. Jeg, og mange med meg, har lenge at en forkjærlighet for sløyfer. Denne rosetten tar det hele et skritt videre. Enkel, og samtidig noe annerledes og komplekst. Ringen er laget i pusset messing og kan kjøpes her om du har $245 til overs.

onsdag 24. september 2008

t v i l l i n g e r

Foto: Bouroullec

Foto: Norway Says / LK Hjelle

h e k l e n å l



Foto: Nicole Gastonguay

Gi meg en heklenål... og jeg ville overhodet ikke klart å lage noe som dette! Syns disse figurene til Nicole Gastonguay er så uendelig søte og rare. Hun holder til i New York, og arbeider som grafisk designer i tillegg til å hekle kaffekopper og hamburgere som hun selger gjennom sin egen nettside. Flott!

tirsdag 23. september 2008

s l o w



Foto: Vitra

Over ser dere en av de siste stolene lansert av Vitra, Slow Chair, designet av brødrene Ronan og Erwan Bouroullec. En lett stol, som er ekstremt god å sitte i. Leveres med puff og to puter i kontrastfarger. Fine detaljer kommer til syne om man studerer stolen på nært hold. Den er vevet med to tråder. Stolen som på avstand ser rosa ut er laget med rød og hvit tråd. Liker godt når ting ikke er akkurat slik man regner med.

k u n s t n e r # 1




Verk malt av den italienske kunstneren Domenico Gnoli. Store lerreter, med enkle og stillferdige motiver. Maleriene blir av noen betegnet som metafysisk realisme.
De to nederste, "Skjortesnipp" og "Badekar", er en del av den faste samlingen til Henie Onstad Kunstsenter, og kan for tiden sees utstilt i Sal Haaken.

mandag 22. september 2008

s h o r t f i l m s



I tillegg til å lage vakre møbler, var Charles og Ray Eames ivrige fotografer og filmmakere. Fra 1950 til 1982 laget de over 100 kortfilmer. De fleste er samlet i boksen dere ser ovenfor, og kan kjøpes på Amazon for eksempel.
Filmene tar for seg alt fra leketøy til verdensrommet. De fleste er rolige, sammensatt av en rekke vakre bilder. Min favoritt er filmen som presenterer huset deres Case Study House nr. 8, "House: After five years of living".

h a h a h a


Se denne filmen når den kommer på kino uti oktober en gang, "Burn After Reading"!! Coen-brødrenes siste, med blant annet Brad Pitt og George Clooney i hovedrollene. Så den da jeg var i USA, og det er utrolig lenge siden jeg har hatt det så gøy på kino. Kos deg med traileren så lenge, og jeg sier det igjen - se den!!

k u l t u r s ø n d a g



"Andy Warhol By Andy Warhol" på Astrup Fearnley - anbefales, men ikke på en søndag! Må definitivt tilbake ved en senere anledning, mange verk som trengs å dveles ved i mer en tre sekunder. Museets samarbeid med Cinemateket er også verdt og nevne, de viser ulike filmer som har med Andy Warhol å gjøre i perioden utstillingen står oppe.

"Bamboom" på DogA - fokus på materialet bambus, som er blant de mest slitesterke materialene som finnes, og som dyrket under de rette forutsetningene er veldig miljøvennlig. Det er en veldig hurtigvoksende plante, som kan brukes til så mangt. Er ganske så overbevist, og bruker gjerne bambus neste gang jeg skal legge gulv.

Arkitekturmuseet - egentlig ikke så mye å se der for øyeblikket. Synes
Kristin Jarmund-utstillingen i Sverre Fehn Paviljongen var ok, men litt lite informativ. Hva med litt mer tekst?
Blir bra når "Museer i det 21. århundre: Ideer, prosjekter, bygninger" åpner 10.oktober. Var jo litt misfornøyd med at jeg gikk glipp av den på Louisiana tidligere i år, flaks for meg at den kommer hit!

lørdag 20. september 2008

p l u s



Foto: Brio og 100% Norway

Norway Says nye pepper- og saltkverner "Plus" for Muuto er straks i butikkene, og var en del av utstillingen 100% Norway som fant sted i London denne helgen. Det er den femte gangen Norge stiller med egen stand under London Design Festival, også denne gangen kuratert av Henrietta Thompson. Der skulle vi ha vøri!
Men.. tilbake til kvernene! Elsker at de minner om de gamle trelekene fra Brio. Logisk nok er den hvite en saltkvern. Den fargede er pepperkvernen for de uredde, mens den sorte jo er mer tradisjonell. Liker at den ensfargede er matt, og merker at det er den som er min favoritt. Litt kjedelig fra min side kanskje..

k r i t i k k

Illustrasjon: Renzo Piano Studio

Ved å arrangere en konkurranse, hvor premien er 10.000 kroner og publisering i Aftenposten, DogA-magasinet og på Kunstkritikk.no, f
orsøker Norsk Form og Kunstkritikk.no å gjøre noe med mangelen på god design- og arkitekturkritikk i norske medier.

Det innsendte bidraget skal ta for seg et realisert arkitektur- eller designprosjekt, sette det inn i en kontekst og være på ca 5000 ord. Teksten må leveres senest 8.oktober. Alle kan delta, lykke til!!

y o u h e s h e


Fine ting fra den danske nettsiden Youheshe.dk. Totalt opphengt i grått for tiden, og genseren hadde passet godt inn i skapet mitt. Liker applikasjonen, minner meg om nitti-tallet da alle gikk rundt med ender og bamser på klærne. Fin til hverdag og fest!
Rika er vel først og fremst kjent for sin stjernedekor. Personlig liker jeg denne quiltede vesken bedre. Liker også sammensetningen av de ulike strukturene, matt og blankt, semsket og glatt skinn.