lørdag 23. august 2008

d o s e r


Foto: The Jim Benson Company

"Arkitektur er til for å nytes" sa en Doser i Fraglene i dag.. Det er jo en god holdning, noe å ta til etterretning kanskje. Husker jeg syns så synd på dem da jeg var liten. De bygde og bygde, og Fraglene spiste og spiste..

fredag 22. august 2008

h ø v i k o d d e n l i v e

Foto: Goldin + Senneby

Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden fyller 40 år i år, og selvom de feirer året igjennom, finner selveste bursdagsselskapet sted i morgen, lørdag 23.august. Åpning av "Høvikodden Live" med musikk og utstillingen "Reality Effects: when reality is put to work".  Utstillingen tar for seg forholdet mellom virkelighet og fiksjon, og viser verk av ni ulike samtidskunstnere. Mange spennende verk, mye video, viktig med tid til å sette seg ned å faktisk se på de ulike tingene. Godt konsertprogram i løpet av høsten også. Blant annet Motorpsycho i morgen, Christian Wallumrød Ensemble 21.september, Håkon Kornstad og Rockettothesky 28.september.

søndag 10. august 2008

f i a t 5 0 0

h u g



Foto: Gao Brothers

De kinesiske brødrene Gao Zhen og Gao Ziang er blant Kinas ledende kunstnere for øyeblikket. De arbeider med installasjoner, performance og fotografi. Bildene over er en del av prosjektet "World Hug Day", hvor ukjente mennesker verden over samles for å gi hverandre en klem. "Like they were brothers and sisters" som kunstnerne selv sier. Litt naivt kanskje, men så hyggelig da! Jeg liker at det ser ut som om verden står stille rundt dem. 

lørdag 9. august 2008

o l y m p i a d e




Foto: The Guardian

r i n g


Foto: Jyri Engestrøm

En ring, eller skal man kanskje heller kalle det et konsept, laget av den finske designeren Ilkka Suppanen. Under forklarer han selv hva det hele går ut på. Synes det er ganske så vakkert at man må bekrefte løftene sine hver eneste dag, med denne skjøre gulltråden.


t h e s e l b y





Foto: The Selby

Jeg liker: Babushka dukker, spesielt min egen som er nesten like gammel som meg og stemplet med USSR på undersiden. Gamle kofferter, som er for skjøre til å brukes og bare må være til pynt. Bøker i en stabel på gulvet i stedenfor i en bokhylle - et styr hver gang man skal lese i den nederste selvfølgelig. Bilder og fine ting i et virrvarr på veggen. Er dessverre for pysete til å henge opp noe som helst på min egen vegg. Å spikre opp noe er en veldig stor beslutning å ta for meg, uvisst av hvilken grunn.