søndag 20. juli 2008

s e r p e n t i n e




I dag åpnet Serpentine Gallery i London årets paviliong i Kensington Gardens. Den er tegnet av Frank Gehry, og er arkitektens første oppførte verk i England. Det er niende gang en slik midlertidig struktur er oppført, og tidligere arkitekter som har vært i sving er blant annet Oscar Niemeier, Rem Koolhaas og Snøhetta. Paviliongen vil bli demontert til slutten av oktober, så om du vil se den er det bare å bestille en flybillett.

f r o n t


Foto: Front

Den Stockholmbaserte designgruppen Front består av Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken, Anna Lindren, and Katja Sävström. Front ble etablert i 2003, og vant Wallpapers "Young designers award" i 2005. De er kjent for sin ukonvensjonelle og fantasifulle design, som blant annet kan sees i serien "Design by Animals". Mest fascinerende er den perforerte tapeten laget ved hjelp av rotter - de la en papirbit inn i et bur med rotter, og hullene de laget i papiret er blitt mangfoldiggjort i tapeten.

h o m e d e l i v e r y

Foto: MoMA

En av de mange utstillingene jeg gleder meg til å se i New York åpnet på MoMA i dag, "Home Delivery: Fabricating the Modern Dwelling". Utstillingen er en del av museets satsning på moderne arkitektur, og tar for seg prefabrikerte boliger, fra de første ferdigproduserte elementene ble laget på begynnelsen av 1800-tallet og frem til i dag. Den består av en retrospektiv del inne i museet, hvor fokuset ligger på den europeiske avantgarden på 1920- og 30-tallet, og fem nybygde prosjekter på den åpne tomten utenfor museet. Disse prosjektene viser prefabrikerte bygg laget av samtidsarkitekter. Et av dem er BURST*008 ovenfor, som består av prefabrikerte elementer som settes sammen på tomten, nesten som et byggesett. Les mer om utstillingen
her.

c o n c h o r d s . .

Foto: HBO

La meg anbefale disse fantastiske humoristene fra New Zealand, "Flight of the Conchords",
kunstnere både med ord og toner.. Så uendelig festlig, ordspill fra ende til annen, akkurat slik jeg liker det! Laget 12 episoder for HBO i fjor, som handler om deres iherdige forsøk på å slå igjennom i USA. Det går ikke helt knirkefritt.. Kan kjøpes hos Platekompaniet.


lørdag 5. juli 2008

h a m a





Foto: Christin

t r e e s



Foto: Myoung Ho Lee

Fotografier tatt av den unge, sørkoreanske fotografen Myong Ho Lee. Disse er en del av serien "Photography-Act", som man kan si tar for seg fotografiet som handling. Utsnitt og blikk står sentralt, vi kan se det portretterte treet både mot den nøytrale, hvite flaten, og i sin naturlige kontekst. Man blir bevisst på utsnittet fotografen har foretatt.
I tillegg til å være tankevekkende, er de jo uendelig vakre.. Jeg liker trær!

fredag 4. juli 2008

s m e g



Kjøleskapet i mitt hjerte! Produsert av den italienske hvitevareprodusenten SMEG. Enkel og ren linjeføring, med myke 50-talls former. Noe dyrt for øyeblikket, men den dagen jeg blir kunsthistorikermillionær så..

torsdag 3. juli 2008

s ø t t




foto: Craig Canarick

Fotografier etter min smak.. Den amerikanske fotografen Craig Canarick har gjennomført ulike fotoprosjekter med godteri i fokus. Kanskje ikke de beste fotografiene som finnes der ute, men lakris på veggen slår de tre runde stenene fra IKEA anyday! Se flere fotografier her om du vil!

onsdag 2. juli 2008

d. a. n. c. e.



Justice på Kontraskjæret i kveld, hurra hurra.. Flaks for meg at de endte opp her, og ikke i Kristiansand!